Debattartikel Folkbladet: ”Jag är mer demokratisk än du någonsin kommer att vara!” | Sverigedemokraterna i Norrköping

Debattartikel Folkbladet: ”Jag är mer demokratisk än du någonsin kommer att vara!”

I lördags publicerade Folkbladet min artikel som avvisades av NT, Corren och MTV redaktionen på grund av ”kvalitetskrav”. Öst Media menar (så som jag tolkar) att ”dåligt skrivna artiklar skadar deras trovärdighet och journalistiska höga nivå”. Jag personligen anser att det är lite märkligt, då det är debattartikel som inte har något med Öst Media trovärdighet att göra, utan det är snarare så att vissa mediabolag inte vill att SD ska få plattform för sina åsikter. Det intressanta är att jag angriper falska påståenden att SD är ”antidemokratisk kraft”, men det demokratiska media bolag ”Öst Media” hittar på anledning att inte ge oss möjlighet att bemöta angrepp på SD.

 

Jag är mer demokratisk än du någonsin kommer att vara!
I en intervjuserie ”Så säger de – om att Löfven får ett ja” NT 2019-01-16, kring vad förtroendevalda i Norrköping tycker angående vänsterpartiets beslut om att stödja Stefan Löfven, säger riksdagsledamoten Teresa Carvalho (S) ”[…] nu har vi lyckats hitta en lösning som inte ger något inflytande för högerpopulistiska och antidemokratiska krafter.”

Högerpopulistiskt (HP) kan jag till viss del köpa tack vare kvasivetenskap och ett totalt förfall av akademisk empirisk forskning som drivs och propageras i Sverige av postmoderna, postmarxistiska, vänsterliberaler och feminister.

Bland annat sägs det att HP fyller ett tomrum i det politiska landskapet då ett utbrett missnöje finns hos väljare som anser att politiska partier inte räcker till för deras behov. Även globalisering lyfts upp och hur den påverkar (hotar) existerande kulturer, normer och fungerande system med beprövade sätt att leva som karakteristiska drag hos HP. Jag personligen kallar dessa människor för kloka, men som sagt, jag kan köpa argumenten utifrån dem ”(kvasi)akademiska formuleringar”.

Jag hävdar att Teresa Carvalho inte har grundläggande kunskap om vad demokrati betyder om hon verkligen menar att Sverigedemokraterna inte är ett demokratiskt parti. Så jag vill ta tillfället i akt, att upplysa om några grundläggande demokratiska principer som både jag och mitt parti står fast vid, tror på och jobbar för. Demokrati (för sammanhanget) är statsskick där makten utgår från dess medborgare, där det i Sverige återspeglas genom representation av förtroendevalda. Mitt parti och jag har fått ”ett antal” röster av folket att representera deras intresse, om det inte har undgått Teresa Carvalho. På vilket sätt är jag då odemokratisk? Dessutom är vi det parti som mest förespråkar att folkomröstningar ska tillämpas oftare! Jag bland annat har krävt en folkomröstning (moskébygge) i Norrköping, som ditt parti (med samtliga andra) avslog.

Sverigedemokraterna, kort sammanfattat, förespråkar en konstitutionell demokrati med regelbundna fria val med flerpartisystem där all makt utgår från folket. Jag uppmanar Teresa Carvalho att läsa på om Sverigedemokraternas syn gällande demokratin i vårt principprogram och upplysa mig om vad som inte överensstämmer med hennes syn på demokrati.

Bara för att jag har en annan uppfattning om hur vi ska anordna och styra vårt samhälle, vilka värderingar och normer vi accepterar, betyder inte det att jag är odemokratisk! Det är snarare så att man i sin jakt på odemokratiska krafter, vänder sig till den vänstra sidan. Lästips: Gulag Archipelago – Aleksandr Solzhenitsyn.

Gruppledare för SD i Region Östergötland och Norrköping,
Darko Mamkovic